UtusanDaily

Sunday, 1 May 2016

Mukhriz - Pihak JASA Menipu Rakyat Dalam Kes 1MDB !
Video adalah sedutan ucapan Mukhriz dari Majlis Bicara Selamatkan Malaysia di Johor Baru dua malam lepas ( KLiK ).

Mukhriz telah mengenal pasti antara lain 3 jawapan SALAH yang diberikan dalam buku terbitan JAS - 1MDB, Siapa Kata Tidak Dijawab ? setelah beliau membandingkan jawapan JASA dengan fakta yang dibentangkan oleh PAC dalam pembentangan laporan parlimen baru ini.KLiK untuk ke Youtube.

soalan no 11 - Benarkah USD700 juta dari pelaburan dalam Petrosaudi lesap dan dimasukkan ke dalam akaun Goodstar milik Jho Low ? .... Jawapan JASA - Tidak benar.

 
Mukasurat 25 dalam laporan PAC disebut, pada 30 September ... ( saya prinskrin bahagian berkenaan dari lapuran PAC -

Maksudnya, ini satu penipuan.

Kemudian, soalan nombor 6, ditanya benarkah dakwaan Tun Mahathir bahawa RM27 bilion lesap ? Jawapannya - Tidak ....

Kemudian diletak satu jadual, dihuraikan ke mana duit2 ni semua pergi. Dan salah satu yang disebut di sini, 4.2 bilion Aabar Investments deposit. Baru dua tiga minggu lepas, IPIC dan Aabar telah mengeluarkan kenyataan - dia tak terima duit ini.

Entah ke mana pergi, hilang. Lesap. Tapi dalam buku ini ia kata, tidak benar lesap. Itu penipuan juga.


Ada saya tulis artikel mengenai ini - KLiK dan saya copy perenggan yang penting dari kenyataan IPIC itu -

Both IPIC and Aabar confirm that Aabar BVI was not an entity within either corporate group.  Further, both IPIC and Aabar confirm that neither has received any payments from Aabar BVI nor has IPIC or Aabar assumed any liabilities on behalf of Aabar BVI. 

Soalan nombor 16, benarkah 1MDB cuba merampas wang Terengganu Investment Authority (TIA) dan mencagar telaga minyak Terengganu ? Jawapan dia - Tidak Benar Sama sekali !

 Saya prinskrin laporan PAC -

Rupa2nya memang benar penipuan.Tipah tertipu lagi.

Itulah sebabnya rakyat sudah tidak lagi tahan dengan penipuan demi penipuan daripada jawapan2 yang diberikan oleh pelbagai orang termasuk Perdana Menteri sendiri.

                                            ********************************

Bulan lepas kita diberitahu melalui jawapan di parlimen, kerajaan telah membelanjakan lebih RM600 ribu 

( KLiK ) untuk terbitkan buku "1MDB - Siapa Kata Tidak DiJawab" itu.

Nah .... bukan saja tidak menjawab secara telus, malahan pihak JASA yang bertanggungjawab terbitkan buku itu pula terbukti MENIPU dalam beberapa jawapan yang diberikan !

Apa tugas utama JASA ni ? Memberi penerangan kepada rakyat akan isu2 semasa atau membela Najib dan 1MDB walaupun terpaksa menipu ?

Kalau dikatakan yang pihak Jasa sendiri tidak mendapat maklumat sebenar mengenai persoalan2 yang dilontarkan, adakah itu bermakna yang Jasa telah memandai2 jawab sendiri tanpa merujuk kepada 1MDB ? Atau sebenarnya 1MDB yang menipu menggunakan Jasa ?

Pelik sungguhla 1MDB ni ..... tak pernah2 berlaku dalam sejarah negara kita berlaku kes seperti 1MDB ini ! Benda yang terang2 merugikan negara, memalukan negara dan kemungkinan besar bakal berdepan dengan dakwaan2 pihak penyiasat antarabangsa akan salahlaku kewangan yang turut melibatkan nama Najib malah terbukti melesapkan berbilion ringgit wang rakyat .... TAPI kerajaan dan pemimpin2 Umno semuanya senyap.

Langsung tidak ada teguran atau pertanyaan untuk mendapatkan penjelasan lanjut .... semuanya angguk2 macam patung ! Dah kena mandrem ke apa ?


SUMBER : KLIK SINI

No comments:

Post a Comment

IKLAN BERBAYAR 2

.

Blog Archive