UtusanDaily

Thursday, 10 July 2014

Dari Konsert besar Nasyid terkemuka dalam negara kini beliau turun bernasyid di bazar Ramadhan

Inilah perjuangan beliau sekarang, bekas vokalis kumpulan nasyid terkenal diseluruh dunia Raihan. Perjuangan beliau untuk melihat berdiri tegaknya mahaad tahfiz ditempat kelahiran beliau di Ranau Sabah.

Semoga beliau tetap gigih dan tabah dalam menghadapi segala dugaan. Sesungguhnya perjuangan beliau untuk melihat Islam tertegak ditempat sendiri berjaya. Semoga Allah mempermudahkan segala usaha saudara Nazrey Johani sehinggalah terbinanya mahaad tahfiz ini amin.

Walaupun hanya mendendangkan lagu nasyid di kawasan bazar Ramadhan, bekas penyanyi utama kumpulan nasyid Raihan yang popular sekitar awal tahun 2000 itu tetap gigih meneruskan usahanya. 

Ustaz Nazrey Johari kini dilihat pergi ke Pasar-pasar Ramadhan seluruh negara untuk mengumpul dana membina sebuah pusat tahfiz yang diberi nama Maahad Tahfiz Bayu Syahadah di Ranau, Sabah. 

Pusat tahfiz ini disasarkan untuk golongan asnaf, anak yatim dan saudara baru mempelajari agama Islam. Ustaz Nazrey pernah menyanyikan lagu Harapan Ramadan bersama Manbai suatu ketika dulu.

Sungguh mulia hati Ustaz Nazrey yang tidak kisah langsung menyanyikan lagu nasyid di Pasar-pasar Ramadhan untuk mengutip derma pembiayaan Pusat tahfiz itu. 

Terkini Ustaz Nazrey dilihat berada di pasar Ramadhan di Kajang, Selangor. 

Jika anda mahu menyumbang membiayai pembinaan pusat tahfiz ini, Jom!!! kita sama-sama menyumbang Dana Pembinaan Al-Tahfiz Bayu Syahadah sempena Ramadhan yang penuh barakah ini.

Sumbangan Ikhlas DANA PEMBINAAN AL-TAHFIZ BAYU SYAHADAH Ranau , Sabah
:: AL-TAHFIZ BAYU SYAHADAH RESOURCES :: CIMB BANK 1230 0000 8331 09

No comments:

Post a Comment

IKLAN BERBAYAR 2

.

Blog Archive