UtusanDaily

Tuesday, 5 April 2016

Nazri kata Mahathir ahli politik 'low class'

Mahathir ahli politik 'low class', kata Nazri

SHAH ALAM - Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad kini disifatkan sebagai seorang ahli politik yang ‘low class’, kata Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.

Beliau berkata, ini kerana Mahathir mengambil langkah menghalalkan cara asalkan niat untuk menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak tercapai.

“Ya, dia menghalalkan cara. Prinsip dia, buat apa sahaja perkara boleh dilakukan asalkan niatnya tercapai.

“Dia kini sudah sampai ke tahap ahli politik yang 'low class'. Sungguh sedih. Tetapi nak buat macam mana. Dia buat diri dia macam itu,” katanya kepada Sinar Harian.

Menteri Pelancongan dan Kebudayaan itu berkata, tindakan drastik Mahathir itu diambil selepas kegagalannya menjatuhkan Najib sebelum ini.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Padang Rengas berkata, disebabkan itu dendam kesumatnya terhadap Najib telah melampaui daripada yang biasa.

“Dia seorang yang sudah terdesak. Sebelum ini, setahun dia cuba jatuhkan Najib tetapi dia gagal. Ahli Umno tetap berdiri teguh di belakangnya. Jadi sebab itu, dia keluar parti dan anak dia pula kena buang. Bertambahlah dendamnya.

“Jadi dia akan ambil apa sahaja kesempatan untuk menggabungkan usaha menjatuhkan Najib. Contohnya dia tengok perhimpunan Mansuh GST boleh jatuhkan Najib, dia akan turut serta. Sampai ke situ dendam dia,” katanya.

Bagaimanapun beliau berkata, usaha keras Mahathir untuk menjatuhkan Najib tidak akan berjaya kerana prinsipnya sudah tersasar.

“Rakyat tahu yang mana boleh ikut dan tidak. Nampak sangat dia duduk dengan pembangkang, dia berkompromi dengan prinsip dia. Amat memalukan.

“Sekarang, dalam politik dia sudah sampai ke tahap yang rendah. Langsung tidak ada prinsip,” katanya.

No comments:

Post a Comment

IKLAN BERBAYAR 2

.

Blog Archive