UtusanDaily

Wednesday, 27 January 2016

Arab Saudi akan siasat jika benar Najib pulangkan AS$620 juta, kata laporanArab Saudi akan menyiasat dakwaan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak memulangkan kepada keluarga Diraja Saudi sebanyak AS$620 juta daripada AS$681 juta (RM2.6 bilion) yang dimasukkan ke dalam akaun bank peribadinya pada 2013. – Gambar fail The Malaysian Insider, 27 Januari, 2016.
Arab Saudi berkata akan menyiasat dakwaan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak memulangkan kepada keluarga Diraja Saudi sebanyak AS$620 juta daripada AS$681 juta (RM2.6 bilion) yang dimasukkan ke dalam akaun bank peribadinya pada 2013, lapor The Sydney Morning Herald.

Akhbar harian itu bagaimanapun melaporkan, jurucakap Kementerian Luar Saudi enggan memberi komen lanjut berhubung perkara itu.

Semalam, Peguam Negara Tan Sri Mohamed Apandi Ali berkata tiada bukti mencukupi untuk mengaitkan Najib atas sebarang salah laku dalam menerima wang berkenaan, di mana perdana menteri berkata ia daripada Arab Saudi untuk membantu kempen pilihan raya Barisan Nasional (BN) pada 2013.

Riyadh berdiam diri dalam isu itu, yang kali pertama didedahkan The Wall Street Journal (WSJ) pada Julai tahun lalu. – 27 Januari, 2016.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/arab-saudi-akan-siasat-jika-benar-najib-pulangkan-as620-juta-kata-laporan#sthash.UPrevmDU.GKC2Z06C.dpuf

No comments:

Post a Comment

IKLAN BERBAYAR 2

.

Blog Archive