UtusanDaily

Sunday, 14 February 2016

UTUSAN MALAYSIA dedahkan kelemahan Kerajaan NajibDengan segala hormatnya saya menjemput seluruh rakyat Malaysia untuk menyaksikan laman Masjid Negara dan sekitarnya pada setiap awal pagi dipenuhi dengan gelandangan. Dulu bilangannya kecil tetapi sekarang bertambah kerana kunonnya ada bantahan dari NGO dan kerajaan pimpinan Najib menerusi Menteri Wilayahnya memikirkan kesan politik jika tindakan tegas diambil.

Mereka ini menajiskan pandangan indah rangkaian bangunan warisan sejarah sekitarnya seperti Stesen Keretaapi ibu pejabatnya dan Hotel Majestic.Mereka akan mulai hilang sekitar jam 8.


Pandangan ini juga menjatuhkan maruah Datuk Bandar Kuala Lumpur yang tunduk kepada tekanan politik.Berbagai alasan akan diberikan yang menunjukan kelemahan dan ketidak tegasan pentadbiran negara. Alasan ini semua telah jemu didengar oleh rakyat.

Saya lihat dengan mata kepala saya sendiri pencemaran ini setiap pagi Ahad bila menuju ke Jalan Masjid India untuk minum teh tarik.

Kesan poltiknya dari pendedahan Utusan Malaysia ini, ialah kelemahan Najib dan BN akan kalah teruk dalam pilhanraya akan datang kerana banyak bertolak ansur untuk mencari kemenangan politik.

Semua masaalah ini dianggap kecil kerana PM Najib sibuk dengan masaalah lebih besar RM 2.6 Billion dan kaitannya dengan IMDB yang rakyat belum dapat menerima penjelasan AG mengatakan Najib bersih dari sebarang dosa.

Posted by zainudin maidin

No comments:

Post a Comment

IKLAN BERBAYAR 2

.

Blog Archive