UtusanDaily

Saturday, 16 January 2016

Empat pelajar perempuan 'yang comel-comel' hilang di madrasah


MERLIMAU: Empat pelajar perempuan sebuah madrasah di Pulai, Melaka dilaporkan hilang selepas dipercayai melarikan diri dari asrama sekolah tengahari Khamis.

Ibu bapa pelajar terbabit turut melahirkan rasa terkejut apabila dimaklumkan pihak madrasah pada 6.30 petang Khamis.

Kempat-empat pelajar perempuan yang hilang berusia 13, 14, 15 dan 16 tahun.

Ibu kepada salah seorang pelajar yang hilang, Norhayati Taman, 51 tahun berkata, anak tunggalnya, Khadijah Mardhiyah Sainai, 14, dipercayai dipengaruhi oleh dua lagi rakannya untuk meninggalkan asrama tersebut.

Menurut beberapa rakannya yang lain, dua pelajar yang berusia 15 dan 16 tahun itu merupakan adik-beradik.

Mereka dikatakan turut meninggalkan sekeping kertas yang menceritakan masalah hidup keluarga mereka dan rancangan mereka untuk melarikan diri.

Bagi Zamrina Yahya, 38, dia risau memandangkan anak bongsunya Riena Irffah Najwa Karaudin baru berusia 13 tahun dan paling muda dalam kumpulan itu.

Katanya, anaknya yang bersekolah di madrasah tersebut bagi tahun ketiga tidak menunjukkan sebarang perubahan pelik sebelum dilaporkan hilang pada Khamis.Susulan itu, kedua-dua ibu bapa dan pihak sekolah telah membuat laporan polis di Balai Polis Merlimau hari ini.
Keempat-empat pelajar ini dipercayai memakai pakaian sekolah serba hitam ketika melarikan diri.

Orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat mengenai kempat-empat pelajar ini diminta membuat laporan di balai polis terdekat.

No comments:

Post a Comment

IKLAN BERBAYAR 2

.

Blog Archive