UtusanDaily

Wednesday, 12 November 2014

Akhirnya rahsia Lee Chong Wei terlibat dalam penyalahan gunaan bahan terlarang tersebar..!!

 Rahsia Lee Chong Wei Akhirnya TersebarItulah respon dari bekas pemain negara, Razif Sidek yang mengulas mengenai kes Datuk Lee Chong Wei yang didapati positif dalam sampel B dan dijangka berdepan dengan pergantungan selama 2 tahun.

Menurut Razif, ramai pegawai termasuklah pemain-pemain dalam Persatuan Badminton Malaysia (BAM) sedar akan kesalahan yang dilakukan oleh pemain no 1 dunia itu.

Bagaimanapun, tiada sesiapa yang berani membuka mulut kerana menyedari kapasiti Lee Chong Wei sebagai jaguh negara dan dunia.

"Sebelum ini, susah nak bercakap sebab tiada bukti kukuh. Kali ini dia sudah terkena, saya tidak mahu tuduh tetapi sebenarnya perkara ini sudah berlarutan lama.

"Boleh dikatakan pemain senior dan pegawai sudah tahu perkara ini. Malah, perkara ini turut mendapat pengetahuan daripada pemain-pemain junior tetapi mereka sedar bahawa atlet ini melibatkan wira kebangsaan kita.

"Saya difahamkan dia mengambil dadah ini dan sanggup mengupah doktor itu datang ke sini (Malaysia) semata-mata untuk menggunakan bahan terlarang berkenaan.

"Bukankah saya dah cakap sebelum ini (mengenai Chong Wei terlibat dalam penyalahan gunaan bahan terlarang)? Saya bukan jenis individu buat tuduhan melulu, tetapi kisah ini telah dimaklumkan kepada saya oleh beberapa individu dalam persatuan itu sendiri," katanya kepada wartawan Kosmo!

Lee Chong Wei kini dikenakan penggantungan sementara dan hukuman sebenar akan diumumkan selepas Panel Pendengaran Doping Persekutuan Badminton Dunia (BWF) selesai bersidang pada satu tarikh yang belum diputuskan lagi. ~pingbusuk

No comments:

Post a Comment

IKLAN BERBAYAR 2

.

Blog Archive